ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Με την ΚΥΑ 8197/90290/22-7-2013 (ΦΕΚ 1883/Β/2013) των Υπουργών Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, έχει θεσπίσει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων.

Ένα μεγάλο μέρος της ΚΥΑ αφορούν το σύστημα κατάρτισης στην ορθολογική χρήση των  γεωργικών φαρμάκων και την χορήγηση του σχετικού πιστοποιητικού.

Σύμφωνα με το άρθρο 12 της ΚΥΑ όλοι οι επαγγελματίες χρήστες γεωργικών φαρμάκων υποχρεούνται να κατέχουν το πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης από τις 26/11/2015 και μετά προκειμένου να μπορούν να προμηθεύονται (και να τιμολογούν) τα γεωργικά φάρμακα.

Η έννοια του «επαγγελματία χρήστη των γεωργικών φαρμάκων» δεν ταυτίζεται απαραίτητα με τον «κατά κύριο επάγγελμα» αγρότη. Επαγγελματίας χρήστης γεωργικών φαρμάκων είναι αυτός που παράγει αγροτικά προιόντα είτε για ιδία χρήση είτε με σκοπό την πώληση σε τρίτους, ακόμη, και αν έχει άλλο κύριο επάγγελμα.

Το πιστοποιητικό έχει διάρκεια 5 ετών και αφορά τα γεωργικά φάρμακα που είναι φυτοπροστατευτικά προϊόντα.

Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΑΓΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Το πρόγραμμα διαρκεί 10 ώρες και θα υλοποιηθεί στις αίθουσες του ΚΕΚ Αθηνά (Όθωνος 17 – Λαμία), ή σε περίπτωση που δημιουργηθεί τμήμα εκτός Λαμίας δίνατε τα σεμινάρια να πραγματοποιηθούν στις κατά τόπους περιοχές και στη συνέχεια διεξάγονται εξετάσεις για την απόκτηση του πιστοποιητικού.

Το Κε.Δι.Βι.Μ. 2 « ΚΕΚ Αθηνά » είναι πιστοποιημένος φορέας κατάρτισης και εξέτασης από τον ΕΟΠΠΕΠ και πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικές με το πρόγραμμα κατάρτισης από το «ΚΕΚ Αθηνά» στο τηλέφωνο 2231400127 και στα γραφεία του ΚΕΚ Όθωνος 17 – Λαμία.

kek-athina Σύστημα Διαχείρησης Ποιότητας ISO 9001:2015

ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΝΤΥΠΑ

ΚΥΑ 8197/90290/22-7-2013

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και ζητά τα προσωπικά σας δεδομένα για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας.